Categorie: Column archief

Bertus ReindersDe fractieleden van de Combinatie Gemeentebelangen schrijven zo nu en dan een column over zaken die hun bezighouden. Deze keer Bertus Reinders. Bertus woont in Grolloo.


16-5

De verkiezingen zijn nu – het is juli inmiddels – ruimschoots historie. De resultaten komen echter wekelijks voorbij. Dat we een brede coalitie hebben was de keuze van CGB. We hadden bijna alleen kunnen heersen, maar kozen ervoor om drie wethouders te nemen van drie verschillende partijen. In dit geval partijen die allen een stemmenwinst konden laten zien.

Het CDA (1 zetel) en de PvdA (3 zetels) zitten in de oppositie, maar zullen naast het kritisch volgen, constructief meewerken, zo is ons gezegd. D66 (1 zetel) kiest hier een andere weg. D66, of beter gezegd Arie Fonk, is van mening dat het geen zin heeft nu nog een raads- of commissievergadering te bezoeken, want hij heeft toch niets in te brengen. Alleen bij een voor D66 belangrijk punt zal hij zijn gezicht laten zien.

CGB zoekt de samenwerking. Wij zien goed in dat, mochten wij dit willen, de oppositie vier jaar lang geen kans krijgt. CGB weet vanuit het verleden hoe dat voelt. Voordat CGB in het college zat, kreeg het geen kans. Sterker nog, er was een afspraak CGB geen enkele ruimte te bieden.

Elk goed idee moet een faire kans krijgen. Hiertoe zoeken wij de samenwerking. Wij willen dus constructief aan de bak de komende jaren. Samen kunnen we zorgen voor een daadkrachtig bestuur.

De raad van Aa en Hunze heeft in ieder geval de laatste 8 jaar goed samen gewerkt. Hoe de verhouding coalitie-oppositie ook was. Wat ons betreft komt daar geen verandering in.

calimero

Het is de democratie die heeft gesproken. D66 heeft behoorlijk verloren en is daar op zijn zachts gezegd door ontdaan. Ik vind het jammer dat dan gezegd wordt dat dualisme niet bestaat in Aa en Hunze. Jammer dat pertinente onwaarheden worden verteld, als zouden wethouders fractievergaderingen voorzitten. Bij CGB rouleert het avondvoorzitterschap onder raads- en commissieleden. Voor mij is het op dit moment 16-4. Twintig raadsleden die vier jaar hun best gaan doen Aa en Hunze nog iets mooier te maken.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.