Categorie: Financieel & Beleid

Handhaving B&B-accommodaties

Brief aan college:

Op 23 april 2015 hebben wij als gemeenteraad Aa en Hunze een grote broek aangetrokken door de beleidsnotitie Bed & Breakfast-accommodaties vast te stellen. Combinatie Gemeentebelangen was hier heel blij mee, maar zei destijds wel dat dit beleid alleen zin heeft, als we erop handhaven. We zijn nu op een punt beland, dat niet handhaven niet acceptabel meer is.

Al langere tijd blijkt dat handhaven moeizaam gaat. Hier hebben we al vaker over gesproken. Er zijn echter meerdere voorbeelden te noemen waarbij B&B’s een warme maaltijd aanbieden. Het wordt zelfs actief aangeboden op hun website en de gasten schrijven na hun verblijf in het gastenboek dat ze hebben genoten van een heerlijke maaltijd. Wij verwijzen naar de brief van mevrouw Van Zanten van Café restaurant Hegeman te Schoonloo, die u ook heeft ontvangen. Dit voorbeeld, is net als andere voorbeelden bij uw organisatie bekend.

Het verstrekken van een warme maaltijd door een B&B is tegen alle afspraken in. Beleidsregels hebben alleen nut als er ook gehandhaafd wordt. Wij verzoeken u daarom nu stappen te ondernemen, te handhaven door de daarbij passende sancties op te leggen en vervolgens de raad op de hoogte te houden.

Link naar de beleidsnotitie B&B