Een bericht aan Gasselternijveenschemond

 

Tijdens onze dorpenronde hebben wij in Gasselternijveenschemond uitvoerig gesproken over de mogelijke komst van de windmolens. Nu de Raad van State een uitspraak heeft gedaan, heeft onze woordvoerder gemeend een brief namens onze fractie te moeten schrijven aan het dorp. Wij willen u deze niet onthouden.

22 februari 2018

Hallo,

Waarschijnlijk een open vraag, maar ik neem aan dat er op dit moment een grafstemming heerst bij jullie in Gasselternijveenschemond en ook daarbuiten.
We hadden wel rekening gehouden met een dergelijke uitspraak, maar op alle fronten worden afgewezen is voor ons toch ook heel opmerkelijk.

We hadden toch stil gehoopt dat de Raad van State toch nog wat openingen had geboden. Helaas.
Als ik de reacties gisteravond hoor van de initiatief nemers beloofd dat weinig goeds.

Namens Gemeentebelangen wens ik jullie veel wijsheid de komende periode en na de verkiezingen zal ik contact zoeken om te kijken wat we vanuit de huidige situatie nog kunnen doen.

Overigens op de brief die wij aan de leden van de 2e Kamer hebben gezonden, is nooit een reactie gekomen. Zelfs niet een bevestiging van ontvangst.

Wat maar weer eens bevestigt dat de landelijke politiek ver van de burgers op het platteland af staat.

Vriendelijke groet,

Namens de Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze,

Rikus Harms

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Een week na de verkiezingen konden wij vol trots 8 van de 21 raadszetels innemen. Als grootste fractie hadden wij de uitdaging te onderhandelen voor een nieuw te vormen coalitie en college. Dat is gelukt. Er is een college gevormd met Groen Links en CDA.

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.