Categorie: Sociaal Domein

Armoedepact, jeugd en politiek

20171129 armoedepact ondertekening

Armoedepact, jeugd en politiek

Omkijken naar elkaar

Woensdag 29 november ondertekenden 13 organisaties het armoedepact Aa en Hunze.
Hoewel Aa en Hunze landelijk gezien niet tot de gemeenten behoort waar veel sprake is van armoede, komt het wel degelijk nog teveel voor in onze gemeente. Onder professionele begeleiding van Marina Boerma van Impuls was er een mooie rol ingevuld door het kidsteam van Aa en Hunze bij het ondertekenen van het armoedepact. De meiden van rond de 12 jaar voelden zich prima op hun gemak met de microfoon in de hand en stelden naar hartenlust vragen aan de vertegenwoordigers van de 13 organisaties. Opvallende zaken die naar voren kwamen: Een schuld van 75.000 euro voor een alleenstaande moeder zonder werk met 2 opgroeiende kinderen en hoe kom je ooit van die schuld af, schaamte over financiële positie, te lang wachten met hulp vragen, belang van sport, cultuur en kadootjes voor kinderen en, het doorbreken van overdragen van armoede in families.

Het was mooi om te zien dat jeugdigen van deze leeftijd zich al inzetten en verdiepen in het onderwerp Armoede en zicht hebben op mensen die soms even - of langer - pech hebben. Vanuit de CGB willen we het samenwerken van de organisaties en de oriëntatie op maatschappelijke onderwerpen bij de jeugd graag verder ondersteunen.
En dat gaan we dus ook gewoon doen.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.