Categorie: Verkiezingen 2018

Plakbijeenkomst Verkiezingsposters


Ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

De zes politieke partijen in de gemeente Aa en Hunze waren weer, net als bij de vorige verkiezingen, uitgenodigd om gezamenlijk op zaterdagmorgen 10 februari 2018 in de gemeentelijke werkplaats aan de Oelenboom 10 in Gieten de Verkiezingsposters op de 31 borden te plakken. Alle partijen waren goed vertegenwoordigd om hier gebruik van te maken. Bij de uitnodiging werd gelijk al aangegeven dat het formaat van de posters A1 moest zijn vanwege de beschikbare ruimte op de borden. Hier is goed gehoor aangegeven. Ook burgemeester Piet van Dijk en griffiemedewerkster Marije van Beilen, vergezeld van een stagiaire, waren aanwezig.

posters plakken 2018 01posters plakken 2018 04

Vanaf plm. 09.00 uur werden we in de kantine verwelkomd om, onder het genot van een kopje koffie/thee vers gezet door kantinebaas Jacob Haandrikman, eerst even bij te praten. In goed overleg werd besloten hoe we te werk zouden gaan. Om half tien gingen we de strijd aan. Er stonden in de werkplaats vier bokken opgesteld waarop de verkiezingsborden gelegd konden worden om ze te voorzien van de posters. Op twee bokken werd een verkiezingsbord gelegd en hierdoor konden direct twee borden voorzien worden van de posters. De plaats van de posters op de borden was snel geregeld en de plaksessie kon beginnen. Een ieder had zijn taak en het plakken etc. verliep als een trein.

Zodra er een bord voorzien was van de zes posters werd hij opgepakt en neergezet om te drogen. Je kon zien dat men door de jaren heen meer ervaring heeft gekregen met het verlijmen van de posters. Een ieder had een emmertje kant en klare lijm bij zich. Zes partijen en zes verschillende soorten lijm. De een wat meer de ander wat minder. Vaak is het zo dat tegen het einde van de plaksessie de Combinatie Gemeentebelangen sponsor is om meerdere partijen van lijm te voorzien. Ook nu gebeurde dat, in goed overleg, weer.

posters plakken 2018 03

posters plakken 2018 05

posters plakken 2018 06

posters plakken 2018 07

Voor de Comb. Gemeentebelangen waren aanwezig Nanno Pul, Rikus Harms en Gerrit Meijers.

Deze plakbijeenkomst op een zaterdagmorgen valt bijzonder goed in de smaak gehoord de positieve geluiden van alle partijen. Je hebt nu in één morgen alle borden van een poster voorzien. Super geregeld.

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?

 

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.