Categorie: Verkiezingen 2018

Verkiezingen en basisscholen

“Bouw je eigen stad”

Om de verkiezingen van jong tot oud goed onder de aandacht te brengen en om de opkomst op 21 maart zo groot mogelijk te maken, zijn deze weken allerlei activiteiten bedacht.

Zo was er op 9 maart jl. een middag georganiseerd voor de kinderen van groep 7/8 van de openbare basisschool Bonnen. Deze 12-jarige kinderen kregen de opdracht om in 2 uur tijd een eigen stad te bouwen via het plakken van plaatjes op een grote plattegrond. Daarvoor moesten politieke partijen worden opgericht, worden gedebatteerd en worden gestemd over de beste naam van de gezamenlijk gebouwde stad.

Bouw je eigen stad 02

Het was prachtig om te zien hoe de wildebrassen de raadszaal bij het binnenkomen in bezit namen, de werking van de microfoons razendsnel in de gaten hadden (op knopje drukken zorgt ervoor dat de spreker levensgroot op een scherm wordt geprojecteerd), hard werkten en in amper 2 uur tijd veranderden in serieuze toekomstige raadsleden die het politieke spel prima speelden.

Van de 3 bedachte stadsnamen kreeg uiteindelijk Toktonia (vernoemd naar de kip van één van de kinderen) de meeste stemmen. Nieuw-Gieten en Green-City waren de 2 andere stadsnamen.

Bouw je eigen stad 01

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.