Categorie: CGB
Wiersum en Boerma benoemd tot erelid

 

Tijdens de jaarvergadering op 10 april 2014 van de Combinatie Gemeentebelangen zijn Jur Wiersum en Lukas Boerma met volle overtuiging benoemd tot erelid.

erelid-Jur-Wiersum-small

Wiersum neemt afscheid na drie periodes wethouderschap. Met name op het gebied van accommodaties heeft hij successen behaald, zoals het multifunctioneel centrum in Gasselternijveen en de inzet voor het dorpshuis in Eext.

erelid-Lukas-Boerma-small

Ook Boerma neemt afscheid. Hij maakte furore door vier jaar terug op bijna tachtig jarige leeftijd nog raadslid te worden. Als oud 'knaolster' maakte hij zich met name sterk voor de veengebieden. Maar ook Annen, zijn huidige woonplaats, heeft hij goed vertegenwoordigd.

Beide hebben veel bereikt voor de Combinatie Gemeentebelangen. Het erelidmaatschap is daarbij zeker op zijn plaats.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.