Categorie: CGB
Wiersum en Boerma benoemd tot erelid

Tijdens de jaarvergadering op 10 april 2014 van de Combinatie Gemeentebelangen zijn Jur Wiersum en Lukas Boerma met volle overtuiging benoemd tot erelid.

erelid-Jur-Wiersum-small

Wiersum neemt afscheid na drie periodes wethouderschap. Met name op het gebied van accommodaties heeft hij successen behaald, zoals het multifunctioneel centrum in Gasselternijveen en de inzet voor het dorpshuis in Eext.

erelid-Lukas-Boerma-small

Ook Boerma neemt afscheid. Hij maakte furore door vier jaar terug op bijna tachtig jarige leeftijd nog raadslid te worden. Als oud 'knaolster' maakte hij zich met name sterk voor de veengebieden. Maar ook Annen, zijn huidige woonplaats, heeft hij goed vertegenwoordigd.

Beide hebben veel bereikt voor de Combinatie Gemeentebelangen. Het erelidmaatschap is daarbij zeker op zijn plaats.

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).