Categorie: CGB

Frederik lid in de OvON

 

Onze Frederik, lammeren en ....... EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING.

20180426 Frederik lid OvON

Een authentiek bedrijf in Gieterveen

Op 2e paasdag is een bezoek gebracht aan het mooie bedrijf van Frederik Dillingh in Gieterveen. We werden allervriendelijkst ontvangen met thee en koek in de sfeervolle woonkamer van de boerderij waar een hypermoderne gigantische televisie de antieke meubels in het licht zette.
Nadat Frederik ons zijn intense liefde voor zijn schapen had verteld, trokken we naar de andere boerderij waar de schapen en lammeren werden gehouden.
Daar werden we geconfronteerd met hokjes in alle soorten en maten met schapen en net geboren lammeren en kregen we een prachtige rondleiding.

Het bezoek gaf een zeer bijzondere inkijk in het leven van een man die op zijn 11e reeds zijn eerste schaap onder zijn hoede had en dat inmiddels al ruim 60 jaar helemaal alleen doet. Uit de foto’s is te zien dat er dan ook maar 1 de baas is als er een ongewillige ooi is: als er door de lammeren gedronken moet worden knelt Frederik de kop van het schaap tussen zijn knieën zodat het lammetje ongestoord kan drinken.

Lintje lid orde van ONNa dit bezoek werd binnen de fractie bekend dat er al bijna een jaar op de achtergrond hard werd gewerkt om Frederik een koninklijke onderscheiding te geven. Op 26 april j.l. werd Frederik dan ook naar het gemeentehuis gelokt met het verhaal dat er een eerste gesprek zou plaatsvinden om een boek over zijn bijzondere leven te gaan schrijven. Nietsvermoedend en keurig in pak werd Frederik in een goed bezette raadszaal verrast door de burgemeester die hem een koninklijke onderscheiding uitreikte voor zijn jarenlange maatschappelijke betrokkenheid. Een greep hieruit: lid van LTO-noord, meer dan 50 jaar steunfractielid en bezoeker van raadsvergaderingen, bestuurslid van de stichting Welzijn Aa en Hunze, bestuurslid Dorpsbelangen Gieterveen en bestuurslid van de bond van uitvaartverenigingen in Drenthe.

Meldpunt overbodige regelgeving

Gemeentebelangen Aa en Hunze heeft in haar verkiezingsprogramma terugdringing van onnodige wet- en regelgeving opgenomen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat regelgeving transparant en duidelijk is.
Wat kunt u melden?
 

Leefbaarheidsfonds

Op 26 mei 2011 is het Leefbaarheidsfonds in werking getreden. "Dat is mooi", zult u zeggen, maar wat hebt u er aan. Welnu, de CGB samen met het CDA en GroenLinks, zijn met dit fonds gekomen, omdat wij vonden dat er financiële ondersteuning moest komen ter stimulering van lokale activiteiten, projecten en (instandhouding van) voorzieningen. Leefbaarheidsfonds iets voor u? Lees hier verder!
 

Over ons

Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer de meeste stemmen. Wij kunnen vol trots 10 van de 21 raadszetels innemen. We hebben de coalitiebesprekingen gevoerd en hieruit is een (deels) nieuwe coalitie ontstaan. Er is een college gevormd met VVD (4 zetels) en Groen Links (2 zetels).

Overig nieuws

We publiceren regelmatig op onze site. De informatie op de homepage houden we zo beperkt mogelijk. Eerdere berichten kunt u terugvinden in het Nieuwsarchief onder de verschillende aandachtsgebieden.